У Києві відкрили Центр допомоги врятованим

У Києві відкрили Центр допомоги врятованим

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Києві взяла участь у відкритті Центру допомоги врятованим, де люди, які виїхали із зони активних бойових дій і тимчасово окупованих територій, можуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку.

Про це повідомляє пресслужба Президента, передає Укрінформ.

«Допомогу має отримати абсолютно кожен. І ця допомога повинна бути централізованою та безперебійною, доступною й людяною. Саме такою, яку надають постраждалим центри допомоги», – зауважила перша леді, за підтримки якої реалізується проєкт.

Як зазначається, центр у Києві став четвертим в Україні - такі заклади вже працюють у Запоріжжі, Дніпрі та Львові. У кожному з них є соціальні працівники, психологи, зокрема дитячі та юристи, а також фахівці з ведення випадків для забезпечення доступу постраждалих до комплексної спеціалізованої допомоги, зокрема у разі насильства, пов’язаного з війною.

Усім клієнтам центри надають первинне психологічне консультування для нормалізації психоемоційного стану, консультації соціальних працівників щодо прав і наявної підтримки ВПО (гуманітарна допомога, інформація про центри підтримки внутрішньо переміщених осіб із розміщенням, поселення тощо), консультації юристів системи безоплатної правової допомоги. У разі виявлення випадків насильства забезпечують спеціалізоване соціально-психологічне консультування.

Читайте також: Зеленська відвідала Львівський палац мистецтв, де діють пункти допомоги українцям

«Наша мета – щоб усі українці, які постраждали внаслідок війни, знали, що вони не залишаються сам на сам зі своїм горем і про них є кому подбати», –сказала автор ініціативи віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Такі центри планують відкривати й за кордоном. «Туди виїхало багато наших співвітчизників, які також пережили страждання, насильство, які тікали під обстрілами, і їм теж потрібна допомога. Для розвитку мережі центрів важливу роботу роблять наші партнери, такі як UNFPA, за що ми їм вдячні», – сказала Зеленська.

Як наголосив голова Представництва UNFPA в Україні Хайме Надаль, відкриття центру сприятиме розширенню допомоги українським жінкам і дівчатам в умовах війни.

UNFPA підтримує розвиток в Україні комплексної системи допомоги людям, які стикнулися з насильством. Така система складається з притулків, кол-центру, кризових кімнат, денних консультаційних центрів, а також мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Мобільні бригади працюють у найвіддаленіших і важкодоступних місцях, а також там, де сервіси були знищені. Для потреб цих бригад UNFPA надасть 75 автомобілів, 15 із яких будуть оснащені відповідно до потреб людей з різними видами інвалідності.

Звернутися до центру можуть усі, кому необхідна допомога та консультація. У столиці він розташований на вул. Райдужна, 6А.

Центри допомоги врятованим – це державні установи, створені з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і місцевих органів влади.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-