росія провела навчання з завдання масованого ядерного удару

росія провела навчання з завдання масованого ядерного удару

Укрінформ
російські військові під керівництвом президента рф володимира путіна провели тренування наземних, морських і авіаційних стратегічних сил стримування, в ході якої відбулися практичні пуски балістичних і крилатих ракет.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу кремля.

«По полігону Кура на Камчатці здійснені пуски міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс» із державного випробувального космодрому Плесецьк та балістичної ракети «Синева» з акваторії Баренцевого моря. До здійснення завдань також залучалися літаки дальньої авіації Ту-95МС, які виконали пуски крилатих ракет повітряного базування», - йдеться у повідомленні.

Заявлено, що в ході заходу проведено «перевірку рівня підготовленості органів військового управління та навичок роботи керівного та оперативного складу з організації управління військами» та «всі ракети досягли цілей».

Читайте також: Туреччина провела випробування балістичної ракети малої дальності

ТГ-канал телеканалу міноборони рф «Звезда» з посиланням на міністра оборони рф сергія шойгу називає це «тренування із завдання масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника».

Напередодні Пентагон повідомляв, що влада рф заздалегідь повідомила США про проведення навчань стратегічних ядерних сил «Гром». Ці навчання проводяться щороку, додали в Міноборони США.

Читайте також: КНДР запустила ракету, яка по видимій траєкторії пролетить над Японією

Попередні навчання «Гром» відбулися 19 лютого 2022 року, за п'ять днів до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-