Передавав координати для ракетних ударів по Києву: жителю Криму повідомили про підозру

Передавав координати для ракетних ударів по Києву: жителю Криму повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці викрили агента російських спецслужб, який передавав ворогу координати для завдання ракетних ударів по Києву.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

За даними слідства, підозрюваний, проживаючи на території тимчасово окупованого Криму, у березні 2022 року почав співпрацювати з представниками спецслужб рф. Від них він отримав завдання організувати збір та передачу даних про пересування українських військ, розташування блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів у Києві та області.

"Ці завдання підозрюваний передавав знайомій мешканці Києва, яка з березня по червень 2022 року на власний мобільний телефон фотографувала об’єкти критичної інфраструктури, цивільні та військові об’єкти у столичному регіоні. Зібрану інформацію вона передавала йому через мобільні додатки. Ці дані використовувалися ворогом для коригування ракетних ударів по столиці", - зазначають в ОГП.

Читайте також: На Харківщині СБУ знешкодила мережу зрадників, які корегували вогонь по ЗСУ

Чоловіку заочно повідомлено про підозру у скоєнні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт стосовно мешканки Києва за обвинуваченням у державній зраді скеровано до суду. Жінка перебуває під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-