Київ забезпечив препаратами йоду районні евакуаційні комісії, але в школи не направляли

Київ забезпечив препаратами йоду районні евакуаційні комісії, але в школи не направляли

Укрінформ
У столиці препаратами йоду забезпечили районні евакуаційні комісії, але інформація про направлення ліків у школи є некоректною.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«Місто подбало про належний резерв препаратів йоду. Йодид калію отримали всі десять РДА, а саме – районні евакуаційні комісії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме ці комісії відповідають за безпосереднє планування, підготовку, організацію і, в разі потреби, здійснення евакуації у своїх районах. Якщо постане потреба в евакуації, йодид калію видаватимуть населенню, яке потрапило в зону забруднення, на евакуаційних пунктах, відповідно до рекомендацій медиків.

У КМДА також наголошують, що запаси йодиду калію має Департамент охорони здоров’я, який, у разі виникнення або загрози виникнення радіаційної небезпеки, забезпечить ним комунальні заклади охорони здоров’я та сімейних лікарів міста.

Читайте також: ЄС надасть Україні 5,5 мільйона пігулок йодиду калію для захисту від радіації

Крім цього, йодид калію доступний в аптеках міста.

Водночас у КМДА уточнюють, що інформація, поширена в мережі, про те, що в школи Києва нібито планують доставити препарати йоду і видавати учням – некоректна. Жодних розпоряджень щодо збору згоди від батьків на прийом школярами йодиду калію Департамент освіти і науки КМДА також не давав.

У відомстві нагадують, що без офіційної рекомендації йодид калію в жодному разі не можна призначати собі самостійно і приймати «для профілактики»!

Читайте також: Захист від наслідків радіаційної аварії: у МОЗ розповіли, що треба мати вдома

Як повідомляв Укрінформ, влада Києва закликає повернутися до носіння масок у публічних місцях через зростання рівня захворюваності на COVID-19.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-