ЄС надасть Україні 5,5 мільйона пігулок йодиду калію для захисту від радіації

ЄС надасть Україні 5,5 мільйона пігулок йодиду калію для захисту від радіації

Укрінформ
Європейський Союз на запит українського уряду надішле 5,5 мільйонів таблеток йодиду калію для захисту українців від можливого радіаційного опромінення.

Про це йдеться в заяві Європейської Комісії, передає Укрінформ.

Зазначається, що 26 серпня ЄС отримав від уряду України запит на таблетки йодиду калію в рамках вжиття превентивних заходів безпеки для підвищення захисту населення неподалік від Запорізької АЕС. Таблетки йодиду калію будуть використовуватися в обмежених сценаріях, щоб запобігти наслідкам вдихання або проковтування радіоактивного йоду, що поглинається щитовидною залозою.

Читайте також: росія обстрілює коридори руху МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, щоб спрямувати місію через КримПодоляк

Як повідомив європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич, з 5,5 мільйонів таблеток йодиду калію, які ЄС надасть Україні, 5 мільйонів буде надано зі стратегічних резервів Євросоюзу, ще 500 тисяч надасть Австрія.

«Жодна атомна електростанція ніколи не повинна використовуватися як театр воєнних дій. Неприпустимо, щоб життя мирного населення наражалося на небезпеку. Усі воєнні дії навколо Запорізької АЕС мають бути негайно припинені», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня місія МАГАТЕ, що інспектуватиме Запорізьку АЕС, прибула до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-