Посол Ізраїлю передав київській дитячій лікарні обладнання на ₴40 мільйонів

Посол Ізраїлю передав київській дитячій лікарні обладнання на ₴40 мільйонів

Укрінформ
Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський передав київській дитячій лікарні медичне обладнання на суму понад 40 мільйонів гривень.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський передав одній із київських дитячих лікарень медичне обладнання на суму понад 40 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Гінзбург зазначила, що серед устаткування – діагностичні та хірургічні пристрої, що використовуватимуть для медичної допомоги маленьким киянам і дітям з інших регіонів, які проживають у столиці.

«Із моменту оголошення в країні воєнного стану з Києва поїхала велика кількість містян і дуже багато дітей, яких батьки рятували від агресії рф. Наразі ж люди повертаються і, відповідно, кількість звернень до педіатрів та в дитячі стаціонарні заклади щомісяця зростає. Якщо говорити лише про лікарню, що сьогодні отримує допомогу від Ізраїлю, то в березні тут було проліковано понад 100 дітей, а за 28 днів вересня – вже 745», – розповіла директорка департаменту.

За її словами подібна ситуація і в інших дитячих стаціонарах. Лише оперативних втручань у березні було виконано близько 80, а минулого місяця – майже 900.

Посол Ізраїлю передав обладнання київській дитячій лікарні / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: У метро Києва тренувались надавати першу домедичну допомогу

Як повідомляв Укрінформ, з початку року до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильства надійшло більш як 8700 звернень щодо домашнього насильства та стресу, спричиненого війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-