У метро Києва тренувались надавати першу домедичну допомогу

У метро Києва тренувались надавати першу домедичну допомогу

Фото
Укрінформ
У Київському метрополітені пройшли тренінги для містян з надання першої домедичної допомоги.

Долучитися до тренінгів кияни могли на 15 станціях метро, передає кореспондент Укрінформу.

У п’ятницю, 23 вересня, на 15 станціях київського метрополітену розпочалися тренінги з надання першої медичної допомоги. З такою ініціативою виступив Департамент охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації.

Як зазначила на брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, раніше міська влада організовувала ескпрес-курси з надання домедичної допомоги, але зважаючи на високий попит та актуальність цих навичок, було вирішено провести навчання, щоб до них могли долучитися ще більше киян.

Станції метрополітену обрано для проведення тренінгів через те, що метро користується багато людей і у разі повітряної тривоги це безпечне місце.

Під час тренінгів медики навчали алгоритму проведення серцево-легеневої реанімації, забезпеченню прохідності верхніх дихальних шляхів, зупинці масивної кровотечі, накладенню пов’язок та джгутів.

У п’ятницю тренінги триватимуть до 17 години.

У Київському метрополітені пройшли тренінги для містян з надання першої домедичної допомоги / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Для тих, хто захоче долучитися до навчання, тренінги відбудуться також і у суботу, 24 вересня, з 11 до 15 години на наступних станціях метро: станція метро «Університет» (проміжний вестибюль); станція метро «Дружби народів» (перехід); станція метро «Шулявка» (проміжний вестибюль); станція метро «Арсенальна» (проміжний вестибюль); станція метро «Печерська» (проміжний вестибюль); станція метро «Дорогожичі» (проміжний вестибюль); станція метро «Олімпійська» (проміжний вестибюль); станція метро «Палац України» (вестибюль перед турнікетом); станція метро «Політехнічний інститут» (торець платформи); станція метро «Театральна» (перехід); станція метро «Площа Льва Толстого» (вестибюль перед турнікетом); станція метро «Позняки» (балкон над платформою); станція метро «Героїв Дніпра» (вестибюль перед турнікетом); станція метро «Тараса Шевченка» (біля кас); станція метро «Лук’янівська» (торець платформи).

Надалі, як повідомили в Департаменті охорони здоров’я КМДА, якщо попит на цю пропозицію буде, міська влада складе графік таких заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-