Замість параду - тонни металобрухту на Хрещатику: Резніков про плани рф захопити Київ

Замість параду - тонни металобрухту на Хрещатику: Резніков про плани рф захопити Київ

Фото, відео
Укрінформ
Агресори мріяли взяти столицю України за три дні та провести парад, натомість сьогодні у центрі Києва виставлено тонни їхнього металобрухту.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков уТвіттері, коментуючи виставку знищеної російської техніки на Хрещатику.

«росія нахабно вторглася в Україну. Я на власні очі бачив парадну форму в їхніх танках. Агресори мріяли захопити Київ за три дні. Окупанти планували провести парад у нашій столиці. Гаразд, тепер вони тут. Тонни металобрухту», – написав Резніков.

Читайте також: ЗСУ знищили на Запоріжжі російський радіолокаційний «Зоопарк»

У Фейсбуці він зазначив, що на Хрещатику виставлено близько 80 одиниць знищеної російської техніки, яку доставлено з різних регіонів України. Зокрема, є танки Т90, Т80, Т72 різних модифікацій, САУ, реактивна артилерія, бронетехніка, ЗРГК «Панцирь-С1», ВОС «Солнцепёк», САУ «Хоста» та багато іншого.

На Хрещатику проходить «парад» знищеної російської техніки / Фото: Павло Багмут

Крім того, тут представлено залишки ракет від комплексів С-300 та снарядів від РСЗО, з яких загарбники обстрілювали Харків. "На жаль, такі залишки можна назбирати у багатьох українських містах. Від обстрілів регулярно потерпає Миколаїв, Нікополь, багато міст в Донецькій області, громади на Чернігівщині та Сумщині", - зазначив міністр.

За його словами, експозицію організовано на виконання рішення уряду, це спільна робота Міноборони, МВС, військових адміністрацій.

"Мета цієї виставки – наочно продемонструвати, яку лавину заліза, що несе смерть, зупинили українці. Нагадати усім, що війна триває. Що наші воїни потребують підтримки. Ми повинні тримати єдність і бути готовим бити ворога. Сили оборони України вже довели, що вміють це робити блискуче", - наголосив міністр.

Він поінформував, що за 6 місяців знищено майже 45 тис. загарбників, понад 10 тисяч одиниць важкої російської техніки та озброєння, включно з флагманом ЧФ рф крейсером «Москва».

"Цей «парад» свідчить, що українці вже зробили те, у що ніхто не вірив – зупинили колись «другу армію світу». Попереду ще багато складних випробувань, важких боїв. На жаль, попереду втрати. Але з кожним днем все більше людей вірить, що перемога України неминуча", - заявив Резніков.

Як повідомлялося, у Києві на Хрещатику відбувається виставка знищеної російської техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-