У столиці відкрили третій муніципальний хаб

У столиці відкрили третій муніципальний хаб

Фото
Укрінформ
У Голосіївському районі столиці облаштували безкоштовний громадський простір Vcentri HUB.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської держадміністрації з посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

«У Голосіївському районі відкрили третій громадський простір Vcentri HUB. Це майданчик для ефективної комунікації влади, громади, неурядових організацій та соціально відповідального бізнесу. Він мав запрацювати ще в березні, але завадила війна», – сказала Хонда.

Вона наголосила, що попри всі складнощі знайшли меценатів, які допомогли закінчити облаштування Vcentri HUB у Голосієвському районі.

У Києві відкрили третій муніципальний хаб

Також Хонда підкреслила, що війна виявила ефективність таких самих хабів Шевченківського та Оболонського районів, вони стали тим місцем, де волонтери могли організовувати гуманітарну допомогу для постраждалих від війни.

Водночас зараз в них проводяться різні заходи, які спрямовані на підтримку вимушених переселенців.

«Відкриття нового хабу означає, що місто продовжує розвиватися навіть попри війну, а громадськість готова і надалі долучатися до його розвитку», – зазначила заступниця голови КМДА.

Зазначається, що загальна площа Vcentri HUB Голосіївського району – майже 215 квадратних метрів, він зможе вміщати близько 70 осіб. Приміщення умовно розділене на кілька зон: основний великий зал, окрема дитяча кімната, коворкінг-зона та конференц-кімната.

«У перший такий ресурсно-методичний центр підтримки активності громадянського суспільства практично ніхто не вірив. Але Шевченківський і Оболонський хаби довели свою необхідність і результативність. За два роки там було проведено 1183 заходи, 80% з яких ініціювали саме представники інститутів громадянського суспільства. Відвідувачів – майже 18 тисяч осіб. Це і є найяскравіший показник актуальності хабів. Я дуже радий, що тепер і голосіївська громада зможе користуватися функціоналом хабу», – сказав директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Читайте також: У Варшаві відкрили Український освітній хаб для дітей

Окрім цього, у всіх Vcentri HUB також облаштовано кімнату для громадських рад тих районів, де функціонують хаби.

У КМДА наголошують, що мета міської влади – облаштувати Vcentri HUB у кожному районі столиці. Вони стануть єдиним вікном для активної громадської спільноти, де можна отримати консультації з будь-яких інструментів участі, долучитися до міських ініціатив, провести громадські обговорення чи інші важливі заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-