Столична поліція повідомила про підозру чоловіку у співпраці з росіянами

Столична поліція повідомила про підозру чоловіку у співпраці з росіянами

Укрінформ
Столична поліція повідомила про підозру чоловіку за співпрацю із росіянами, який добровільно зайняв посаду заступника керівника військово-цивільної адміністрації одного із міст Херсонської області.

Про це повідомляє СБУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Слідчі Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили 49-річного чоловіка за добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених загарбниками на тимчасово окупованій території Херсонщини», - уточнюється у повідомленні.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України уродженець Херсонщини вирішив перейти на бік ворога, щоб забезпечити власну безпеку.

За інформацією відомства, чоловік добровільно зайняв посаду заступника керівника військово-цивільної адміністрації одного із міст Херсонської області та виконував вказівки росіян.

За погодженням із Київською міською прокуратурою слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 ККУ – колабораційна діяльність, а саме - добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Санкція цієї статті ККУ передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Керівника псевдопрокуратури на Луганщині підозрюють у колабораціонізмі

Як повідомлялося, СБУ оголосила підозру у держзраді двом «чиновникам» на Херсонщині - підозру за статтею 111 ККУ отримали «директор» водоканалу і «в. о. головного лікаря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-