У столиці майже 7,5 тисячі переселенців отримали талони на продуктові набори

У столиці майже 7,5 тисячі переселенців отримали талони на продуктові набори

Укрінформ
У столичних ЦНАПах 7 480 внутрішньо переміщених осіб отримали талони, що дають право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Ідеться про допомогу від Гуманітарного штабу Києва, а саме про продуктові набори.

Про це повідомляють на сайті КМДА з посиланням на першого заступника голови адміністрації Миколу Поворозника, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми маємо гуртуватися і допомагати один одному чим можемо. Одне із завдань міста – підтримка українців, які змушені були покинути свої домівки через бойові дії. З цією метою з резервів Гуманітарного штабу Києва виділено майже 1500 тонн продуктів для надання переселенцям», – розповів Поворозник.

Він також додав, що за п’ять днів продуктові набори отримали близько 2420 внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: У Києві зареєструвалися близько 100 тисяч переселенців - КМДА

Також у КМДА нагадали, що всього 100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання підготував Гуманітарний штаб Києва для внутрішньо переміщених осіб. У разі збільшення зареєстрованих ВПО у столиці місто в найкоротший термін готове підготувати додаткові набори в необхідній кількості.

В 11 міських ЦНАПах працюють 110 фахівців, які оформлюють талони на отримання продуктових наборів. Механізм отримання допомоги оптимально спрощено і саму процедуру організовано максимально зручно для людей.

Внутрішньо переміщеним особам потрібно з паспортом та довідкою про взяття на облік як ВПО, довідкою про присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків прийти до одного з міських ЦНАПів та отримати талон, що дає право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Для цього у ЦНАПі на рецепції необхідно отримати номер електронної черги і відповідно до нього вже отримати талон на отримання допомоги.

Читайте також: Переселенці з регіонів активних бойових дій отримають у Києві продуктові набори

Аби не стояти у черзі, записатися на прийом у ЦНАП можна через міський застосунок «Київ Цифровий», або через Портал надання адміністративних послуг і приїхати вже на визначений час. Після отримання талону, протягом 45 днів, внутрішньо переміщені особи можуть забрати свій продуктовий набір у будь-якому з 33-х місць видачі. Перелік усіх адрес вказано на зворотному боці самого талона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-