Кличко заявив, що від початку вторгнення рф із Зеленським не бачився

Кличко заявив, що від початку вторгнення рф із Зеленським не бачився

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну він не бачився із Президентом Володимиром Зеленським.

Про це Кличко заявив у ефірі програми «В гостях у Гордона», відповідаючи на питання, чи зустрічається він наразі із Зеленським, передає кореспондент Укрінформу.

«Ні, за 4,5 місяця (повномасштабної війни – ред.) – ні разу», - уточнив Кличко.

При цьому він зазначив, що із Президентом передзвонювалися з початку повномасштабного вторгнення рф «пару разів».

Читайте також: Кличко на саміті НАТО у Мадриді нагадав про системи протиракетної оборони

Говорячи про Зеленського, Кличко заявив, що, на його думку, Президент зробив з початку вторгнення рф, серед іншого, один дуже правильний крок – коли, попри рекомендації наших міжнародних партнерів, не поїхав з Києва.

«Президент - це символ країни, і поїхати зі столиці, покинути її - це було б великою помилкою. За це йому великий респект – що він залишився у місті. Він у цьому випадку повівся мудро», - сказав столичний голова.

Читайте також: Канцлер Австрії - про обстріли Києва: Не розумію, як можуть бути вчинені такі злочини

Окремо мер Києва заявив, говорячи про свою посаду, що це – «жахлива робота», і що «лише у страшному сні можна придумати собі бути мером».

«Я порівнюю цю посаду з електричним стільцем, а не кріслом мера. Але одна складова тут є дуже позитивною: те, коли ти безпосередньо можеш змінювати своє улюблене місто, свою країну на краще», - сказав посадовець.

Читайте також: Київ передав нацгвардійцям 1,2 тисячі бронежилетів

Окремо чиновник висловив думку, що мешканці столиці наразі не можуть відчути того травматизму і тієї трагедії, яка насправді відбувається у нашій країні.

«Тут атмосфера така, невоєнна, але насправді за пару сотень кілометрів на схід кожен день помирають люди. І я як мер отримую зведення лише про тих киян, яких ми хоронимо у цій війні, яку розв’язала проти України рф», - заявив він.

Кличко, говорячи про те, що відбувається у нашій державі після повномасштабного вторгнення рф, уточнив, що сприймає це все «як один довгий-довгий день».

«Особливо перший час (після вторгнення рф – ред.) я прокидався і ловив себе на думці, що сподівався, що це - страшний сон. Але ні (не було бажання втекти з Києва – ред.), навіть такої думки не було», - зазначив Кличко.

Читайте також: «Ворог сатаніє і хоче нас залякати» - Кличко прокоментував атаки рф на Київ

При цьому мер Києва висловив переконання, що ті випробування, які випали на долю України, насправді згуртували націю, і що це - випробування, яке українці пройдуть.

Відповідаючи на запитання, чи довго триватиме війна з рф, очільник столиці уточнив, що це те питання, на яке він не може відповісти, і на яке не можуть відповісти й досвідчені світові експерти.

«Але я можу чітко сказати, що ми цю війну виграємо. росіяни думали - буде паніка, хаос, - а у людей виникає почуття злості, ненависті й почуття того, що вони нікуди не хочуть бігти, вони хочуть захищати своє місто. Нашим хлопцям сили духу не бракує. Українці – це нація тих людей, які готові приймати виклики та нікуди не тікати, захищати свою країну», - заявив він.

Читайте також: Мерія Парижа ухвалила угоду про співпрацю з Києвом

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте подякував йому за підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-