Війна дитячими очима: у київському метро відкрили виставку малюнків

Війна дитячими очима: у київському метро відкрили виставку малюнків

Фото
Укрінформ
Благодійний фонд Future for Ukraine (FFU) та NFT-проєкт «Мамо, я бачу війну» організували виставку дитячих малюнків під назвою «Діти. Війна. Майбутнє», що діятиме на станціях метро «Золоті ворота» та «Майдан Незалежності» із 9 до 17 липня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці малюнки, які ви сьогодні побачите на виставці, - це ніщо інше, як історія кожної дитини, яка на власні очі бачить події, що відбуваються», - зазначив співорганізатор проєкту «Мамо, я бачу війну» Данило Цвьок.

У Київському метрополітені відбудеться презентація виставки 300 дитячих малюнків / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

За словами організаторів, у підземці, яка для українців «стала місцем, де життя триває попри все», зібрано 300 дитячих малюнків із різних регіонів України. Роботи, у яких закарбовано злочини росії, страх за власне життя та надії на мир, надав NFT-проєкт. За словами Цвьока, «діти відчувають страх, біль, переживання, але з іншого боку в їхніх серцях є віра, надія, підтримка, розуміння того, що завтра буде світле майбутнє».

Читайте також: У Боярці, рідному місті загиблого журналіста Левіна, відкрили виставку про злочини рф проти медіа в Україні

Співвласниця та віцепрезидентка FFU Олена Сотник сказала, що на відвідувачів чекає особиста історія кожної дитини.

«Крізь ці малюнки ви побачите дітей з абсолютно різних регіонів. Тут є малюнок Дарини, яка перебувала в Маріуполі, коли місто було ще під нашим контролем, і не зруйноване. Ви побачите малюнок дівчини, на якому зображено Бучу, й дівчину, що стікає кров’ю, бо вона стала жертвою зґвалтування…», - розповіла вона.

Також віцепрезидентка зазначила, що війна стосується всіх дітей, незалежно від їхнього місцеперебування.

Читайте також: У Нідерландах відкрилася виставка українського мистецтва під час війни

«Неважливо, де знаходяться ці діти: чи на окупованих територіях або в зоні можливих чи бойових дій, Києві, та чують сирену, або вони втікали разом із мамою, наприклад, у Польщу або в Німеччину. Вони всі є травмованими, вони всі – діти війни. Вони не мали бачити цю війну, але бачать та переживають її», - наголосила Сотник.

Організатори заходу закликали відвідувачів виставки задуматися над допомогою дітям, які стикнулися з війною.

Як повідомлялося раніше, на 134 день війни Офіс генпрокурора зафіксував більш ніж 990 постраждалих дітей внаслідок повномасштабної збройної агресії рф проти Україні, із яких 347 загинули та щонайменше 646 - поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-