У Києві відкривається виставка про оборону столиці

У Києві відкривається виставка про оборону столиці

Укрінформ
Національний музей історії України до Дня Києва відкриває виставку про героїчну оборону столиці “Навала. Київський постріл”.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє в Телеграмі.

“Від 24 лютого до початку квітня тривали тяжкі бої за столицю. росіяни розраховували, підкоривши столицю України, отримати блискавичну перемогу. Та зазнавши під Києвом значних втрат, вони були змушені рятуватися втечею. Опалена земля Київщини буквально всіяна згорілою технікою противника та понівеченими рештками окупантів”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Виставку знищеної російської техніки побачать у Севільї, Лісабоні та Бордо

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що героїчній обороні столиці України, давнім гербом якої був лук або куша (арбалет), присвячена виставка за матеріалами, зібраними співробітниками музею на Київщині, здебільшого у Приірпінні.

Відвідувачі виставки зможуть побачити спорядження, речі, продукти російських солдатів, російські методички з ведення пропаганди серед населення на захоплених регіонах, рештки боєприпасів, знищені або вкрадені ворогом речі, світлини, зроблені співробітниками музею у зруйнованих та розграбованих містах та селах.

Виставка працюватиме щодня з 30 травня з 10:00 до 17:00 на першому поверсі Національного музею історії України (вул. Володимирська, 2). Телефон для довідок – (044) 278-48-64.

Як повідомляв Укрінформ, 28 квітня міністри оборони Олексій Резніков і внутрішніх справ Денис Монастирський відвідали виставку знищеної російської військової техніки, що діє на Михайлівській площі Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-