Російська агресія проти України: Кличко звернувся до киян

Російська агресія проти України: Кличко звернувся до киян

Відео
Укрінформ
Своїми діями Росія фактично оголосила війну проти України, але ми не боїмося і будемо продовжувати боротися за своє майбутнє в цивілізованій, демократичній спільноті країн.

На цьому наголосив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні до киян та всіх українців з приводу російської агресії проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З дій російської влади ми бачимо, що Росія фактично оголосила Україні війну. У Донецьку, Луганську – купа російських військ, які сунули туди всю ніч. Оперативно після виступу Путіна і визнання ним абревіатурних утворень зайшла орда, яка називає себе «миротворцями». Агресори і «миротворці», безглуздя і повна зневага до міжнародного права і суверенітету незалежних країн – цинічний і неадекватний правитель Росії поставив під сумнів існування Української держави і українського народу», - зазначив Кличко.

Водночас він зауважив, що Русь була Київською, а Київ – величним містом ще коли десь були болота і ніхто не уявляв, що на них колись з’явиться Москва.

Читайте також: Світ підтримує Україну

«Тому змиріться з цим і зрозумійте нарешті: Україна обрала свій шлях і своє майбутнє - і воно не в Російській імперії, а в цивілізованій, демократичній спільноті країн. За цей вибір ми заплатили високу ціну і відстоюємо вже 8 років, відбиваючи російську агресію. Ми не боїмося і будемо боротися далі», - підкреслив мер Києва.

При цьому він висловив сподівання, що демократичний світ розуміє масштаб загрози, що Путін, який перекреслив всі дипломатичні зусилля, зупинятися не збирається.

Читайте також: Україна наполягає на застосуванні болючих санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Як повідомлялося, Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР». У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями. У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

З 17-18 лютого почалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Читайте також: Кличко закликає світ негайно запровадити увесь пакет санкцій проти РФ

Зі свого боку, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить ніяких наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

У понеділок усі члени Ради безпеки РФ у телетрансляції по російському ТБ висловилися за визнання незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР». Президент РФ Володимир Путін ввечері під час свого 55-хвилинного виступу в телеефірах російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР». Після чого була показана церемонія підписання Путіним відповідних указів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-