«Київську фортецю», низку театрів і музеїв обіцяють відреставрувати цьогоріч

«Київську фортецю», низку театрів і музеїв обіцяють відреставрувати цьогоріч

Ексклюзив
Укрінформ
У 2022 році заплановані ремонтно-реставраційні роботи у Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця", а також у низці закладів культури.

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті культури КМДА у відповідь на інформаційний запит.

"У 2022 році заплановано виконання ремонтно-реставраційних робіт будівель Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" (капоніра першого полігону з пристосуванням під музей АТО та башти №4 з пристосуванням під культурно-мистецький музейний комплекс "Наводницька башта")", - йдеться у відповіді.

Зазначається, що цього року також планується провести ремонтно-реставраційні роботи будівель Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, Музею шістдесятництва, Театрально-видовищного закладу культури "Київська мала опера", Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня", Творчої майстерні "Театр маріонеток", Київського академічного театру ляльок.

Читайте також: Пам'ятник князю Володимиру та ще низку об'єктів культурної спадщини відреставрують

Крім цього, будуть продовжені ремонтно-реставраційні роботи у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького та реставрацію з технічним переоснащенням і реконструкцією прибудови Театрально-видовищного закладу культури "Київський національний академічний театр оперети".

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська рада надала у постійне користування земельну ділянку Національному історико-архітектурному музею "Київська фортеця" з метою реставрації Наводницької башти (Башти №4).

Наводницька башта розташована окремо на краю Печерської височини, вона призначалася для захисту дороги (вул. Старонаводницька). Побудована у 1833-1839 рр. Споруда була розрахована на оборону, що складалася з 22 гармат, 63 рушниць, 500 осіб гарнізону.

Башта є складовою частиною Київської фортеці – унікальної пам’ятки фортифікаційного мистецтва ХVІІІ-ХІХ ст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-