Протиаварійні роботи у Гостиному дворі вже на фінішній прямій - Ткаченко

Протиаварійні роботи у Гостиному дворі вже на фінішній прямій - Ткаченко

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє про фінішну пряму протиаварійних робіт у Гостиному дворі в Києві.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

“Виходимо на фінішну пряму протиаварійних робіт пам’ятки”, - зазначив міністр.

Реконструкція Гостиного двору / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

За словами Ткаченка, вже “завершено встановлення паркану та монтаж галерей для пішоходів, продовжується монтаж каркасу тимчасової покрівлі парапетів, виконано антикорозійний захист металевих конструкцій, майже завершено прибирання та вивіз сміття, встановлено огородження та перила по всій території будівлі, розпочато монтаж системи освітлення та відеонагляду.

Читайте також: У костелі Святого Миколая в Києві завершили протиаварійні роботи

Він додав, що “попереду залишилось ще зовсім трохи: гідроізоляція конструкцій тимчасової покрівлі, підключення системи водопостачання, очищення стін та конструкцій від бруду”.

“Після цього, навесні, плануємо переходити до безпосередньо реставрації об’єкту. Слідкуйте за новинами”, - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Гостиний двір - пам’ятка архітектури місцевого значення. Будівля зведена у 1809 році. Постановою Кабінету Міністрів № 1380 від 15 серпня 2011 року Гостиний двір було виведено з Державного реєстру пам’яток архітектури. У вересні 2012 року Київрада передала Укрреставрації в оренду земельну ділянку під Гостиним двором для проведення реконструкції цієї будівлі під торговельно-офісний центр із гостьовою стоянкою, що спричинило обурення громади.

Читайте також: У Раді відкрили виставку для порятунку унікального костелу на Львівщині

У листопаді 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною та нечинною постанову Кабміну "Про виключення будівлі Гостиного двору у місті Києві зі списку пам’ятників архітектури, що перебувають під охороною держави".

У 2018 році суд розірвав договір оренди і зобов’язав Укрреставрацію повернути Гостиний двір регіональному відділенню Фонду державного майна по місту Києву.

Гостиний двір стоїть без даху, вікон і штукатурки із зими 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-