Міносвіти закликає Могилянку забезпечити освітній процес у виші

Міносвіти закликає Могилянку забезпечити освітній процес у виші

Укрінформ
Міністерство освіти та науки закликало НаУКМА забезпечити освітній процес у виші.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві Міністерства освіти та науки, яка оприлюднена на сайті установи.

"Протягом останніх днів у засобах масової інформації та соціальних мережах поширюються інформаційні повідомлення про перебіг та результати виборів керівника Національного університету «Києво-Могилянська академія», а в окремих дописах лунають заклики до страйку, пікетування Міністерства освіти і науки України та вжиття так званих рішучих дій. ...Міністерство освіти і науки України вважає, що рішення про результати виборів має бути законним та обґрунтованим, тобто ухвалено відповідно до вимог чинного законодавства в межах наявної компетенції, без порушень виборчого процесу і на основі чесного волевиявлення виборців. Міністерство освіти і науки України закликає громадян, у першу чергу спільноту НаУКМА, зберігати спокій та розсудливість, вжити вичерпних заходів для організації та проведення безперервного освітнього процесу в умовах адаптивного карантину", - йдеться у заяві.

Також у МОН додали, що зверталися із запитами до поліції та НаУКМА з проханням надати наявну інформацію про події, що відбулися.

Читайте також: Спроба зриву виборів у Могилянці – символі обох Майданів – теж ''гібридна війна''

"Станом на 01 лютого 2022 р. жодної інформації від НаУКМА не надійшло", - зазначили у міністерстві.

За повідомленням МОН, рішення окремих колегіальних органів НаУКМА про визнання результатів виборів керівника вишу були ухвалені та оприлюднені до моменту надходження до Міністерства освіти і науки України протоколів виборчої комісії та Оргкомітету.

Наразі, як зазначили у міністерстві, тимчасове виконання обов’язків Президента НаУКМА покладено на декана правничого факультету НаУКМА Дениса Азарова, рішення про це в МОН ухвалили 28 січня.

Також, як зазначили у міністерстві, 28 січня 2022 р. відбулося засідання ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», на якому розглядалася ситуація навколо виборів керівника НаУКМА.

Читайте також: На виборах президента «Могилянки» переміг Сергій Квіт

"На думку членів ГО, керівник НаУКМА, як і будь-якого іншого ЗВО, може бути призначений виключно на основі результатів чесних, прозорих та демократичних виборів, проведених у суворій відповідності до вимог чинного законодавства, без використання «брудних технологій»", - заявили в МОН.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня один із кандидатів на посаду президента НаУКМА, голова Національного агентства із забезпечення якості освіти Сергій Квіт повідомив у Фейсбуці, що кілька осіб викрали з залу, де проходив другий тур виборів президента НаУКМА, скриньку з бюлетенями.

У той же день поліція повернула голові виборчої комісії НаУКМА викрадену зловмисниками скриньку з бюлетенями з виборів президента вишу неушкодженою. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу (Хуліганство).

30 вересня 2021 року МОН оголосив конкурс на заміщення посади президента Національного університету "Києво-Могилянська академія". Наказом від 9 листопада 2021 року МОН вибори в НаУКМА були призначені на 20 січня 2022 року.

Читайте також: На виборах президента «Могилянки» викрали скриньку для голосування

За підсумками голосування, що відбулося 20 січня 2022 року ,на виборах президента НаУКМА, кандидати отримали таку кількість голосів виборців, що взяли участь в голосуванні: в.о.президента НаУКМА, кандидат економічних наук, доцент, в.о. декана факультету економічних наук (ФЕН) Олександра Гуменна – 201 голос (33.9%); та голова НАЗЯВО Сергій Квіт – 232 (39,1%). Участь у голосуванні взяли 457 виборців (77,06 %) із 593. 22 виборці (3.7 %) не підтримали жодного кандидата.

Також на сайті НаУКМА було оприлюднено лист Вченої ради університету до МОН про підтримку рішення Виборчої комісії НаУКМА та Організаційного комітету з проведення виборів президента НаУКМА. А також правовий висновок щодо результатів виборів президента НаУКМА, другий тур яких відбувся 27 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-