Киянина судитимуть за підробку тестів на COVID-19 та дипломів про освіту

Киянина судитимуть за підробку тестів на COVID-19 та дипломів про освіту

Укрінформ
Прокурори завершили досудове розслідування, під час якого встановили, що киянин масово виготовляв підробні тести на COVID-19 та дипломи про освіту.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Фейсбуці.

"Киянина судитимуть за масове виготовлення підроблених тестів на COVID-19 та дипломів про освіту", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, мешканець Києва, через мережу Інтернет отримував замовлення на виготовлення підроблених негативних діагностичних результатів ПЛР тестів на COVID-19 та дипломів про освіту з використанням голографічних захисних елементів. Правоохоронці задокументували факт виготовлення підроблених документів та їх подальший збут замовникам через поштові відділення.

Читайте також: Підробка COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів: семеро ділків з Харківщини отримали підозри

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України.

В межах слідства проведено санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання зловмисника, у ході яких вилучено значну кількість довідок про негативні результати ПЛР-тестів, офіційні печатки медичних лабораторій, документи про освіту (дипломи) з елементами голографічного захисту, ноутбуки, що містять відомості про спілкування з клієнтами (особами, які замовляли підроблені документи), зразки дипломів та програмних засобів для їх виготовлення, 15 мобільних телефонів із листуванням з клієнтами, одноразові сім-картки, робочий блокнот з чорновими записами, значну кількість зразків голограм, а також обладнання, за допомогою якого виготовлялись підроблені офіційні документи.

Читайте також: Через підробку COVID-сертифікатів відкрили майже 800 кримінальних справ

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. За вчинене зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі. Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими СВ Деснянського управління поліції ГУ НП в м. Києві.

Як повідомлялося 4 листопада, співробітники Національної поліції з початку 2021 року розпочали 1062 кримінальні провадження щодо підробки сертифікатів про вакцинацію, 120 таких справ було скеровано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-