Підробка COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів: семеро ділків з Харківщини отримали підозри

Підробка COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів: семеро ділків з Харківщини отримали підозри

Укрінформ
Правоохоронці оголосили про підозри особам, які, за даними слідства, входили до групи у Харківській області, яка продавала сфальсифіковані сертифікати про вакцинацію та результати ПЛР-тестів, і щомісяця заробляла на цьому десь 4 мільйони гривень.

Про це інформує сайт Нацполіції, передає Укрінформ.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару), ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що у Харківській області група осіб продавала сфальсифіковані сертифікати про вакцинацію та результати ПЛР-тестів, і щомісяця заробляла на цьому десь 4 мільйони гривень.

Читайте також: На планшети поліції встановили програми для зчитування COVID-сертифікатів

Клименко уточнив, що до складу групи входило 10 осіб, і що семеро з них, включаючи організатора, затримані.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-