Чи можна крутити кіно у «Києві»: у Кличка заявляють про негаразди з пожежною безпекою

Чи можна крутити кіно у «Києві»: у Кличка заявляють про негаразди з пожежною безпекою

Фото
Укрінформ
Приміщення кінотеатру «Київ» у нинішньому стані не відповідає вимогам пожежної та техногенної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі КМДА.

"Приміщення кінотеатру «Київ» у нинішньому стані не відповідає вимогам пожежної та техногенної безпеки. У КМДА наявні фото, які ілюструють реальний стан будівлі", - йдеться у повідомленні.

Приміщення кінотеатру «Київ» / Фото: kyivcity.gov.ua

Однак у повідомленні на сайті Прокуратури міста Києва вказано, що згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру «Київ» наразі повністю придатне для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.

Читайте також: Київ подав понад 20 пропозицій до програми «Велике Будівництво»

У КМДА висловили сумнів «щодо кваліфікації експертів, які проводили дослідження й визнали придатність приміщень кінотеатру «Київ» для організації показів кіно».

Новим орендарем було ініційовано проведення первинного обстеження систем протипожежного захисту будівлі кінотеатру «Київ», виконаного ТОВ «АСК-ПРОФІ», а також виконання робіт з наукового аналізу, проведення обстеження та визначення технічного стану будівлі кінотеатру «Київ».

Також за результатами перевірки придатності будівлі кінотеатру органами ДСНС складено акт та видано припис із переліком 48 порушень. Зокрема, у приміщенні кінотеатру відсутні системи димовидалення, мовного сповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебуває система внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації, металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60. Евакуаційні виходи не відповідають нормам евакуації людей при пожежі, а в об’ємі сходової клітини на вихід зовні – влаштовано приміщення. Це неповний перелік виявлених порушень, які можуть призвести до загрози життю та здоров’ю людей.

Читайте також: Гостиний двір готують до консервації, далі експертиза та реставрація – Ткаченко

Зазначені документи були предметом розгляду Окружним адміністративним судом міста Києві від 30.01.2020 р. у справі №640/22021/19 за позовом ГУ ДСНС у м. Києві. За результатами розгляду справи було винесено рішення щодо повного зупинення роботи приміщень кінотеатру «Київ» до усунення всіх порушень. Вхідні двері закладу були опечатані, а приміщення відімкнене від джерел живлення.

У КМДА нагадали, що органами, відповідальними за дотримання суб’єктами господарювання протипожежних норм та правил, неодноразово фіксувалися порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки при експлуатації будівлі попереднім орендарем – ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ», – проте вони свідомо не усувалися ним.

Як повідомлялося, директору Департаменту комунальної власності Києва, його першому заступнику і директору КП «Київкінофільм» повідомили про підозру у службовій недбалості, через що столиця недоотримала понад 22 мільйони гривень за оренду приміщень кінотеатру «Київ».

Читайте також: Захистити від забудовників: Совським ставкам хочуть присвоїти статус парку

Згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру «Київ» повністю придатне на теперішній час для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-