Київ подав понад 20 пропозицій до програми «Велике Будівництво»

Київ подав понад 20 пропозицій до програми «Велике Будівництво»

Укрінформ
Столиця подала понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої реалізації у рамках програми Президента України «Велике будівництво» в місті Києві у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє пресслужба КМДА

"Ми маємо амбітні плани щодо подальшого розвитку міста, які стосуються усіх сфер життєдіяльності. Ми плануємо втілити ще низку масштабних проєктів, частину яких запропонували підтримати в рамках програми Президента України «Велике будівництво», – зазначив Поворозник.

За його словами, йдеться про кілька об’єктів транспортної інфраструктури, соціальної та освітньої сфер, охорони здоров’я, культурної спадщини та культури, об’єктів реставрації. Зокрема, йдеться про Будинок вчителя, міст ім. Патона, кінотеатр «Київська Русь», будівництво станційного комплексу «Львівська брама» та інші важливі об’єкти.

Читайте також: Укравтодор отримає $376 мільйонів кредиту на «Велике будівництво»

«У Державний бюджет столиця віддає 60 відсотків ПДФО – найбільше з усіх міст країни, покриває витрати на пільговий проїзд у громадському транспорті, Київ виконує функції столиці, водночас не отримуючи останніми роками коштів на розвиток інфраструктури міста. Тому столиця сподівається на плідну співпрацю в рамках запропонованих проєктів», – підкреслив Поворозник.

За його словами, у столиці за рахунок міського бюджету постійно тривають роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту важливих інфраструктурних об’єктів.

«Київ щороку змінюється, стає розвиненим європейським містом дружнім до містян, туристів та бізнесу. Щороку у місті з’являються нові школи, садочки, парки, ремонтуються лікарні, дороги та інші інфраструктурні об’єкти. Реалізація усіх цих проєктів дає можливість створювати умови для економічного зростання міста, посилювати інвестиційну та інноваційну активність, забезпечувати належне функціонування інженерно-транспортної і комунальної інфраструктури та розширювати спектр соціальних послуг», – розповів Поворозник.

Читайте також: На Київщині за програмою «Велике будівництво» відкрили Академію спорту

Як повідомляв Укрінформ, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-