Захистити від забудовників: Совським ставкам хочуть присвоїти статус парку

Захистити від забудовників: Совським ставкам хочуть присвоїти статус парку

Укрінформ
З метою унеможливлення забудови та збереження унікальної екосистеми – нижньому каскаду Совських ставків у Києві планують присвоїти статус парку.

Як повідомляє пресслужба Київради, такий проєкт рішення підтримали під час засідання постійної комісії з питань екологічної політики, передає Укрінформ. 

«Необхідно облаштовувати парки та присвоювати їм правовий статус з метою унеможливлення забудови та навмисного знищення зелених насаджень. Територія біля ставків є природним ядром екомережі Солом’янського та Голосіївського районів. Важливо зберегти екосистему та облаштувати комфортну зону відпочинку для киян та гостей міста. Міська влада виступає на захист громади та підтримує створення даного екопарку», – зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

Проєктом рішення передбачено створення парку площею 19,1187 га на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі.

Читайте також: Киянам повернули землю в парку "Нивки", яку віддали забудовнику

Депутатка підкреслила, що Совські ставки є місцем гніздування чисельних водоплавних птахів, також на вказаній локації є популяції рослин та тварин.

Вона додала, що рішенням Господарського суду міста Києва вказану земельну ділянку повернено на баланс територіальної громади.

Як повідомлялося, громаді Києва повернули земельну ділянку в нижньому каскаді Совських ставків вартістю 614 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-