Києву повернули землю на Совських ставках вартістю понад 600 мільйонів

Києву повернули землю на Совських ставках вартістю понад 600 мільйонів

Укрінформ
Громаді Києва повернули земельну ділянку в нижньому каскаді Совських ставків вартістю 614 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

«Завдяки зусиллям Київської міської прокуратури виконано рішення суду та повернуто територіальній громаді міста Києва земельну ділянку площею 19 га вартістю 614 млн грн, розташовану в нижньому каскаді Совських ставків, що у Голосіївському районі м. Києва», - ідеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що у 2008 році між Київською міською радою та товариством було укладено договір оренди земельної ділянки, умовами якого передбачено її забудову протягом трьох років.

Читайте також: Києву через суд повернули землі на Жуковому острові

«Однак з 2008 року товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди землі так і не приступило до забудови спірної земельної ділянки, що позбавило територіальну громаду можливості отримати об’єкт, який буде сприяти розвитку рекреаційної інфраструктури міста Києва», - вказують у прокуратурі.

Зазначається, що територія ділянки утримувалась товариством у неналежному стані, у зв’язку з чим її прибирання систематично здійснюється комунальними службами Голосіївського району.

Прокуратура звернулася з позовом до суду. Рішенням Господарського суду Києва, залишеним без змін постановою Північного апеляційного суду, позов прокуратури задоволено.

Читайте також: Столичній громаді повернули землю у Солом'янському районі вартістю 8,5 мільйона

«Наразі рішення суду виконано в повному обсязі шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про припинення товариству права оренди та фактичного повернення земельної ділянки територіальній громаді», - наголосили у столичній прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Києві суд повернув громаді земельну ділянку в парку «Нивки»вартістю понад 17 млн грн.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-