«Слуги» планують ухвалити законопроєкт про столицю наприкінці листопада

«Слуги» планують ухвалити законопроєкт про столицю наприкінці листопада

Укрінформ
Народні депутати від фракції «Слуга народу» передбачають, що законопроєкт №2143-3 «Про місто Київ – столицю України» буде винесений на голосування у другому читанні в кінці листопада і набере чинності до кінця року.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради розповів народний депутат від фракції «Слуга народу» Віталій Безгін, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня ми його і не плануємо виносити (на розгляд в сесійну залу - ред.). Навіть наступного не плануємо. Я думаю, що реалістично - це останній тиждень листопада. Я не бачу сенсу квапитися. Плюс нам дійсно спочатку треба ухвалити законопроєкт про місцеві державні адміністрації, і тільки потім - закон про столицю. Я думаю, що в листопаді реально, щоб він був проголосований і до кінця року набуде чинності», - сказав депутат.

Читайте також: Закон про столицю: Кличко вважає, що документ треба доопрацювати

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні проєкт закону №2143-3 «Про місто Київ – столицю України» з урахуванням пропозицій і зауважень Головного юридичного управління Апарату ВР. Комітет також рекомендував парламенту застосувати особливу процедуру розгляду проєкту згідно зі статтею 119-прим. Регламенту. До другого читання законопроєкту надійшло 914 поправок.

Законопроєкт №2143-3 «Про місто Київ – столицю України» Верховна Рада ухвалила в першому читанні 3 жовтня 2019 року.

15 липня 2020 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

Восени 2021 року перший заступник Голови ВР, голова партії «СН» Олександр Корнієнко повідомив, що комітет планує повторно розглянути відповідний законопроєкт у другому читанні.

Згідно із законом «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», для запуску спеціальної процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-