Корнієнко не виключає спецпроцедури для розгляду законопроєкту про столицю

Корнієнко не виключає спецпроцедури для розгляду законопроєкту про столицю

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко не виключає застосування спеціальної процедури до розгляду в другому читанні законопроєкту №2143-3 «Про місто Київ – столицю України».

Таку думку він висловив під час брифінгу в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли буде ухвалено в цілому (у другому читанні – ред.)? Він має вийти з комітету (Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування – ред.) у зал. Думаю, що колеги будуть пропонувати спецпроцедуру, тому що там 900 правок чи більше тисячі. Далі будемо дивитися, як він буде проходити. Можливо, буде розглядатися за звичайною процедурою другого читання», – сказав Корнієнко.

Він зауважив, що парламентарії намагатимуться ухвалити документ до грудня 2021 року.

Читайте також: Рада призначила Корнієнка першим віцеспікером

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт №2143-3 «Про місто Київ – столицю України» Верховна Рада ухвалила в першому читанні 3 жовтня 2019 року.

15 липня 2020 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

20 жовтня 2021 року комітет планує повторно розглянути відповідний законопроєкт у другому читанні.

Згідно із законом «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», для запуску спеціальної процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більше 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури.

Спецпроцедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-