На Шулявський міст прийшли силовики з експертами у справі про «стомлені» стовпи

На Шулявський міст прийшли силовики з експертами у справі про «стомлені» стовпи

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці проводять огляд Шулявського мосту із залученням експертів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Солом'янська окружна прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил під час проєктування чи будівництва, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, а саме стовпів електропостачання на Шулявському мосту (ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Стовпи на Шулявці впали, бо конструктор забув, що вода при замерзаннірозширюється?

Сьогодні в межах слідства на вказаному об’єкті за участю експертів та спеціальних служб проводиться огляд з метою перевірки якості виконаних робіт та фіксації порушень під час проєктування чи будівництва, що призвели до руйнації в грудні 2020 року конструктивних опор освітлення/контактної мережі та падіння ліхтарних стовпів. Зазначене створило загрозу загибелі людей, які перебували на Шулявському шляхопроводі, та спричинило пошкодження 6 автомобілей, ідеться в повідомленні.

Згідно з попередньою будівельно-технічною експертизою, будівництво було здійснене з невідповідністю проєктно-технічній документації та порушенням нормативно-правових актів.

Читайте також: Кличко сказав, хто заплатить власникам потрощених авто на Шулявському мосту

"За результатами слідчих та процесуальних дій у найкоротший строк буде надана правова оцінка діям відповідальних осіб. Крім того, у межах розслідування досліджується законність використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Шулявського шляхопроводу", - наголошують у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв Укрінформ, у КМДА сподіваються завершити роботи на Шулявському мості до наступного літа. Головною причиною затримки називають ситуацію із п'ятим цехом заводу «Більшовик».

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-