У Кличка сподіваються завершити роботи на Шулявському мості до наступного літа

У Кличка сподіваються завершити роботи на Шулявському мості до наступного літа

Укрінформ
Головна причина затримки завершення робіт на Шулявському шляхопроводі у Києві полягає в ситуації з 5-им цехом заводу «Більшовик».

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«Ми ніяк не можемо досягнути домовленостей з Фондом держмайна в частині викупу 5-го цеху для громадських потреб... Основні роботи, які потрібно було зробити по мосту для того, щоб запустити проїзд – виконані. Автомобільний рух на центральній частині відкрито. Наразі питання – у закінченні роботи на з’їздах і навколишніх вулицях, які використовувалися для об’їзду. Асфальтне покриття там, на жаль, практично зруйноване за час, поки прямий проїзд було закрито. Тому постала необхідність відремонтувати кілька прилеглих вулиць, зокрема, Гарматну, Виборзьку, Нестерова… Практично йдеться про те, щоб зробити нові вулиці», – розповів Поворозник.

Він зазначив, що розв'язання питання передачі 5-го цеху від Фонду державного майна місто очікує у жовтні. Після цього роботи на Шулявському шляхопроводі планують завершити повністю до наступного літа.

Читайте також: Кличко сказав, хто заплатить власникам потрощених авто на Шулявському мосту

За словами посадовця, здорожчання вартості реконструкції Шулявського шляхопроводу зумовлене, зокрема, й необхідністю реконструювати прилеглі вулиці та вулиці, якими здійснюються шляхи об’їзду.

«Це комплекс причин. По-перше, вимушена розтягненість робіт у часі. По-друге, необхідність ремонту доріг на вулицях, про які я говорив і які були пошкоджені внаслідок ремонту мосту. На додачу, за час, що минув від початку реалізації проєкту, відбулося багато змін, зокрема, в нормативних документах. Згідно з новими вимогами ми маємо додати туди кілька додаткових ліфтів, наприклад – понад ту кількість, що була запроєктована на початку. У початковий проєкт з моменту початку робіт ми вимушені були внести певні корективи», - заявив Поворозник.

Він також наголосив, що практично по всіх об’єктах, які будуються в Києві, місто сплачує кошти тільки після проведення всіх будівельних і кошторисних експертиз – як щодо проєкту, так і щодо виконаних робіт.

Читайте також: Київський завод «Більшовик» піде з молотка, ціна на старті - ₴1,39 мільярда

Як повідомлялось, Київська міська рада планує викупити цех №5 заводу "Більшовик" і знести його для того, щоб добудувати Шулявський міст.

За інформацією КМДА, Фонд державного майна оцінив вартість цеху у 700 млн грн, проте міська влада вважає таку ціну завищеною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-