Столичні COVID-лікарні заповнені майже на 50%

Столичні COVID-лікарні заповнені майже на 50%

Відео
Укрінформ
У Києві на стаціонарному лікуванні з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають 1 837 пацієнтів, і 1 297 з них - у тяжкому стані.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

За його словами, "сьогодні відділення столичних лікарень, що приймають хворих на COVID-19, заповнені майже на 47%. Щодня одна з опорних лікарень – Олександрівська, приймає понад 50 нових пацієнтів. А загалом в місті госпіталізують вже понад 300 хворих щодоби. Лікарі стверджують, що вірус став агресивнішим. Також набагато більше почало хворіти дітей".

Читайте також: На Запоріжжі COVID-лікарні заповнені на 70%

Як наголосив Кличко, "сьогодні на стаціонарному лікуванні в Києві, з підтвердженим діагнозом COVID-19, перебувають 1 837 пацієнтів. 1 297 з них - у тяжкому стані. 30 хворих підключені до апарату штучної вентиляції легень. Ще 155 пацієнтів - на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 1 512 хворих. Також 195 людей сьогодні в стаціонарах з підозрою на COVID-19".

"Інфекціоністи підкреслюють, - зауважив столичний мер, - що понад 95 відсотків пацієнтів, які потрапляють у лікарню з коронавірусом, – не щеплені. До того ж, у невакцинованих хворих частіше трапляються ускладнення внаслідок хвороби".

Читайте також: Не пустять у транспорт і можуть відсторонити від роботи: на Київщині з 21 жовтня нові правила

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня в Україні зареєстровано 16 309 випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-