Ексчиновника «Київводфонду» підозрюють у розтраті на ремонтах туалетів

Ексчиновника «Київводфонду» підозрюють у розтраті на ремонтах туалетів

Укрінформ
Експосадовцю комунального підприємства «Київводфонд» повідомили про підозру у розтраті близько 500 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Печерська окружна прокуратура Києва за оперативного супроводження ГУ ДФС у м. Києві повідомила про підозру екскерівнику одного з відділів спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

У межах слідства у липні у приміщенні КП були проведені обшуки, за результатами яких правоохоронці вилучили первинну фінансово-господарську документацію по взаємовідносинах між Київводфондом із суб’єктами господарської діяльності щодо закупівель товарів та робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих у Києві.

Читайте також: ДБР — про корупцію у Києві: місто щороку може втрачати 10 мільярдів

Встановлено, що підозрюваний як службова особа підписав накладні, згідно з якими суб’єкт господарювання, який має ознаки фіктивності, нібито поставив товари для КП.

У той же час, вищевказаний суб’єкт господарювання жодних товарів для комунального підприємства не поставляв, а підписи службових осіб товариства виявилися підробленими. Збитки становлять близько пів мільйона гривень.

Читайте також: У КМДА прокоментували обшук у комунальників, які купували ліфти

Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві сьогодні, 4 жовтня, проходять обшуки на комунальному підприємстві з утримання зелених насаджень Голосіївського району у рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування встановило, що посадовці КП під час проведення у жовтні 2019 року відкритих конкурсних торгів у системі «Прозорро» допустили ряд порушень, що суперечать законодавству, у тому числі у сфері публічних закупівель.

Фото: joininfo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-