У столичних комунальників обшуки – підозрюють привласнення на пів мільйона

У столичних комунальників обшуки – підозрюють привласнення на пів мільйона

Фото
Укрінформ
У Києві проходять обшуки на комунальному підприємстві з утримання зелених насаджень Голосіївського району.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Голосіївська окружна прокуратура Києва спільно з Голосіївським управлінням поліції проводить обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства у рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування встановило, що посадові особи КП під час проведення у жовтні 2019 року відкритих конкурсних торгів у системі «Прозорро» допустили ряд порушень, що суперечать законодавству, у тому числі у сфері публічних закупівель.

Читайте також: Венедіктова у Трускавці розповіла про реформу прокуратури

"Зокрема за результатами проведених тендерних закупівель КП УЗН Голосіївського району укладено договір з приватним товариством на поставку підіймально-транспортувального обладнання за ціною, що на понад 500 тис. гривень перевищує його ринкову вартість", - ідеться у повідомленні.

У ході обшуку виявлені та вилучені документи щодо проведення тендерної закупівлі та фінансово-господарських взаємовідносин КП з приватним товариством, які стануть предметом експертного дослідження.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань повідомило, що системна корупція влади Києва може коштувати столичній громаді 10 млрд грн щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-