Венедіктова у Трускавці розповіла про реформу прокуратури

Венедіктова у Трускавці розповіла про реформу прокуратури

Укрінформ
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на виїзному засіданні парламентської фракції "Слуга народу", що проходить у Трускавці, звітувала щодо впровадження реформи прокуратури.

Про це вона розповіла під час брифінгу в медіацентрі "Слуги народу" в готелі Rixos-Prykarpattya, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Депутати запросили проговорити реформи, які відбуваються в правоохоронній системі і які пакети реформ ще очікувати… Для мене, як для Генерального прокурора, мати в аудиторії 200 депутатів, дійсно - половину парламенту, дуже важливо. Тому, по-перше, треба було донести, що (відбувається - ред.) із реформою прокуратури, адже саме монобільшість просувала президентський законопроєкт по судовій реформі і реформі прокуратури в 2019 році. Зараз ми вже успішно завершили перший етап атестації в прокуратурі (а ми його завершили в березні 2021 року). Але, на жаль, чи то ми погано комунікуємо, чи депутати дивилися не в той бік, але вони не обізнані, що відбувалося з реформою прокуратури. Тому мені було важливо пояснити, що ми вже зробили, де ми є і куди рухаємося далі", – поінформувала Венедіктова.

Читайте також: Генпрокурор переконана, що замах на Шефіра – не постановка

Вона також повідомила, що незабаром у прокуратурі планується впровадження низки нових реформ. "Кримінально-процесуальний кодекс - дуже важлива історія, Кримінальний кодекс - важлива історія, але все ж нам треба "доточувати" й інше спеціальне законодавство, що ми і будемо робити дуже активно вже, напевно, з цього тижня", – додала генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова 2 жовтня взяла участь у виїзному засіданні парламентської фракції "Слуга народу" в Трускавці.

Після ухвалення Верховною Радою 19 вересня 2019 року закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури” розпочалася реформа Генпрокуратури.

Реформа почалася з атестації прокурорів ГПУ й охоплювала перевірку прокурорів та створення Офісу генпрокурора.

2 січня 2020 року в Україні почав роботу Офіс генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-