Кібергігієна для держслужбовців: у Києві відкрили тренінговий центр

Кібергігієна для держслужбовців: у Києві відкрили тренінговий центр

Фото
Укрінформ
ОБСЄ презентувало у Києві освітній інструментарій для українських державних службовців, спрямований на підвищення захисту інституцій від кіберзагроз.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, інструментарій включає програму онлайн та очного навчання з основ кібербезпеки, мобільний тренінговий центр і пул тренерів.

Його метою є популяризація кібергігієни серед держслужбовців.

Курс "Основи кібербезпеки" складається з 9 онлайн-модулів та розміщений на платформі "Дія.Цифрова освіта" та онлайн-ресурсі DESPO. Він доповнюється дводенним очним тренінгом. Серед його тем є найпоширеніші загрози кіберпростору та способи їх уникнення.

"За допомогою сталих практик кібергігієни організації та держустанови краще спроможні забезпечувати безпеку своїх інформаційних систем, оскільки це визначає роль кожного у захисті своєї мережі та ресурсів від хакерів", - зазначив під час презентації інструментарію Координатор проєктів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен.

У свою чергу посол великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс наголосила, що тепер навчання з кібергігієни є частиною підготовки держслужбовців.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан зауважила, що більше 50 тисяч держслужбовців навчилися кібергігієні завдяки Мінцифрі та координатору проєктів ОБСЄ, а на платформі "Дія. Цифрова освіта" зареєстровано майже мільйон українців.

Очікується, що кількість тих, хто навчатиметься, зростатиме щороку. Нацагентство з питань держслужби планує навчання 6,5 тисячі осіб у 2022-23 роках.

Програму реалізовано координатором проєктів ОБСЄ в Україні у співпраці з Нацагентством України з питань держслужби та Українською школою управління за фінансової підтримки МЗС і у справах Співдружності націй Великої Британії та МЗС Німеччини.

Читайте також: Більше половини компаній потребує комплексної стратегії з кібербезпеки – Microsoft

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Мінцифри запустило серіал "Основи кібергігієни", розроблений в рамках проєкту "Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-