КМДА просить перевірити інформацію «Схем» про перехід у приватні руки острова біля Оболоні

КМДА просить перевірити інформацію «Схем» про перехід у приватні руки острова біля Оболоні

Укрінформ
Столична влада заявляє, що острів на Дніпрі, в районі Оболоні, перебуває в комунальній власності та не передавався у приватну власність. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Київської міської держадміністрації.

"У ЗМІ з`явилась інформація про те, що острів на Дніпрі, в районі Оболоні, нібито перейшов у приватну власність. Міська влада заявляє, що всі острови м. Києва знаходяться у власності громади столиці, ніколи не передавалися у приватну власність і передаватися не можуть, згідно із законом", - йдеться у повідомленні.

У КМДА заявили, що звернулися до правоохоронних органів.

Читайте також: Києву через суд повернули землі на Жуковому острові

"А щодо гідроспоруд, які, за інформацією ЗМІ, були передані у приватну власність, звертаємо увагу, що системності набуває робота так званих чорних реєстраторів. Тому міська влада звертається до правоохоронних органів активізувати боротьбу з «чорними реєстраторами» і перевірити інформацію, оприлюднену журналістами", - зазначили у мерії.

Водночас екскерівник поліції Києва та заступник голови КМДА Андрій Крищенко у Фейсбуці повідомив, що звернеться в Національне антикорупційне бюро України з проханням провести повну перевірку відповідної інформації.

Читайте також: Киянам повернули землю в парку "Нивки", яку віддали забудовнику

"Вчора програма «Схеми» опублікувала матеріал про оформлення права власності на гідротехнічні споруди, в якому серед інших фігурує моє прізвище. Сьогодні ж я звернуся в Національне антикорупційне бюро України в максимально стислі терміни провести повну і неупереджену перевірку інформації, викладеної журналістами, з подальшим оприлюдненням її результатів громадськості", - заявив він.

Крищенко наголосив, що не порушував Законів України. "І до припущень, що прозвучали на мою адресу, не причетний. Тому, як людина публічна, я, як ніхто, зацікавлений в оперативному і неупередженому розслідуванні", - зазначив він.

Читайте також: Суд повернув столичній громаді землю на Трухановому острові вартістю понад 25 мільйонів

Як повідомлялося у матеріалі "Схем" низка причалів і дамб на Дніпрі та Оболонський острів площею майже 150 тисяч квадратних метрів – перейшли у приватні руки столичного юриста-бізнесмена Костянтина Бойка завдяки листу з Нацполіції.

Фото: kiev.sq.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-