Заборону Київради на продаж спиртного вночі оскаржують через суд

Заборону Київради на продаж спиртного вночі оскаржують через суд

Укрінформ
Державна регуляторна служба України просить Окружний адміністративний суд міста Києва скасувати рішення Київської міської ради про обмеження продажу спиртного в нічний час.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов Державної регуляторної служби України до Київської міської ради. Позивач просить суд скасувати рішення Київради, яким у вересні 2018 року було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Державна регуляторна служба вважає, що Київрада обрала недієвий механізм регулювання господарських та суспільних відносин, а оскаржуване рішення ухвалено з порушенням норм чинного законодавства.

Читайте також: У Коростені на час карантину заборонили продаж спиртного з сьомої вечора до восьмої ранку

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Київська міська рада повторно підтримала проєкт рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00 у МАФах і магазинах. 24 жовтня 2018 року рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00 ранку набуло чинності.

Читайте також: Швеція продовжила частковий «сухий закон»

Документ передбачає заборону продажу з 23:00 до 10:00 вина, пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-