Схема на ліках: до суду дійшла справа про розкрадання 13,6 мільйона в КМДА

Схема на ліках: до суду дійшла справа про розкрадання 13,6 мільйона в КМДА

Укрінформ
У Києві судитимуть організовану групу із чинних та колишніх працівників Департаменту соцполітики Київської міської держадміністрації за фактом привласнення 13,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю медичних виробів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури до суду скерували обвинувальний акт відносно трьох чинних і чотирьох колишніх посадовців Департаменту соціальної політики КМДА за фактом привласнення 13,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю медвиробів з місцевого бюджету (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2017-2019 років посадовці, вступивши у змову із службовими особами приватного товариства і діючи у складі організованої групи, уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни, у тому числі для осіб з обмеженими можливостями, за кошти міського бюджету в межах цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».

Читайте також: Столичного чиновника підозрюють у крадіжці 15 мільйонів на світлофорах

"При цьому закупівлі медвиробів відбулися за цінами, що значно перевищують закупівельну вартість із гранично допустимою торговельно-збутовою надбавкою, яка по окремих товарах становила понад 100%. Надалі шляхом укладення договорів з товариством учасники злочинної групи привласнили кошти міського бюджету на загальну суму близько 13,6 млн грн", - заявили у прокуратурі.

Читайте також: У КМДА заявляють, що всі ліки купують через систему Prozorro, яка унеможливлює корупцію

У травні правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях та за місцем проживання заступника директора, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору, а також у колишнього начальника відділу вказаного департаменту, під час яких вилучили фінансові документи та інші докази протиправних дій.

За результатами проведених слідчих дій 7 особам, у тому числі колишньому директору департаменту, чинному заступнику директора та іншим чинним та колишнім працівникам повідомили про підозру у привласненні коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у складі організованої групи, у особливо великих розмірах.

Читайте також: «Схеми» на ліках для онкохворих: у департамент здоров’я КМДА прийшли з обшуками

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Державне бюро розслідувань викрило протиправну схему привласнення бюджетних коштів посадовцями комунального підприємства «Київський центр розвитку міського середовища» Київської міської державної адміністрації під час реконструкції парку «Кіото».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-