Столичного чиновника підозрюють у крадіжці 15 мільйонів на світлофорах

Столичного чиновника підозрюють у крадіжці 15 мільйонів на світлофорах

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру директору комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» і директору підрядної організації у справі про привласнення 15 млн грн на будівництві світлофорних об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури Києва директору Центру організації дорожнього руху повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України), а директору підрядної організації - у привласненні майна (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2019 році між КП «Центр організації дорожнього руху» і суб’єктом господарювання були укладені ряд договорів підряду на будівництво світлофорних об’єктів на території Києва на загальну суму 20,3 млн грн. Проте підрядник роботи виконав не у повному обсязі та за завищеною вартістю, а отримані від комунального підприємства понад 15 млн грн були перераховані на рахунки юридичних осіб з ознаками фіктивності.

Читайте також: У розкраданні близько 70 мільйонів підозрюють 23 київських чиновників

У межах розслідування проводяться невідкладні слідчі дії у приміщенні КП «Центр організації дорожнього руху», офісі підрядної компанії та за місцем проживання осіб, які причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня колишньому заступнику директора КП «Київський інститут земельних відносин» і постачальнику повідомили про підозру у справі про розкрадання 33 млн грн на закупівлі програмного забезпечення.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-