«Схеми» на ліках для онкохворих: у департамент здоров’я КМДА прийшли з обшуками

«Схеми» на ліках для онкохворих: у департамент здоров’я КМДА прийшли з обшуками

Укрінформ
У Департаменті охорони здоров’я КМДА тривають обшуки через розкрадання 6 млн грн на закупівлях ліків для онкохворих.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з ГУБКОЗ Служби безпеки України в рамках кримінального провадження за фактом розтрати та привласнення коштів територіальної громади міста Києва (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) проводить обшуки у приміщеннях Департаменту охорони здоров’я КМДА та в офісних приміщеннях постачальника лікарських засобів.

Слідство встановило, що Департамент охорони здоров’я КМДА за результатами проведення процедури закупівлі у листопаді 2020 року уклав договір на поставку лікарських засобів для онкологічних хворих.

Читайте також: До КМДА прийшли з обшуками через землю біля метро «Сирець»

Внаслідок закупівлі вказаних лікарських засобів за штучно завищеними цінами з місцевого бюджету зайво сплачено коштів на суму понад 6 млн грн.

Сьогодні на підставі ухвал суду у службових приміщеннях департаменту КМДА та фірми-постачальника тривають обшуки.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру службовим особам Департаменту охорони здоров’я КМДА та постачальнику. Досудове слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Державного бюро розслідувань викрили факти зловживання службовим становищем посадовцями КМДА при передачі у користування приватному товариству земельних ділянок та приміщення комунальної власності у центрі столиці на понад 150 млн грн.

Фото: Київська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-