«Земельні» схеми на 150 мільйонів: Держбюро розслідувань викрило посадовців КМДА

«Земельні» схеми на 150 мільйонів: Держбюро розслідувань викрило посадовців КМДА

Фото, відео
Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань викрили факти зловживання службовим становищем посадовцями КМДА при передачі у користування приватному товариству земельних ділянок та приміщення комунальної власності у центрі столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

“Встановлено, що посадовці Київської міської адміністрації передали нерухомість, розташовану на вулицях Хрещатик і Михайла Грушевського, за заниженою вартістю та без проведення аукціону. За попередніми даними, сума збитків становить понад 150 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

У ДБР стверджують, що посадовці КМДА провели цю оборудку під приводом внесення змін до інвестиційного договору, порушивши вимоги Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва, внаслідок чого завдано матеріальної шкоди територіальній громаді столиці.

Зазначається, що працівники ДБР провели одночасні обшуки у приміщеннях Департаменту економіки та інвестицій та Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, а також комунального підприємства «Київське інвестиційне агентство».

Читайте також: ДБР виявило збитків на 3,6 мільйона при будівництві поліклініки в Києві

Перевіряється причетність до оборудки депутатів Київської міської ради.

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Читайте також: ДБР за півроку передало до суду понад 2 тисячі справ щодо правоохоронців та посадовців

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Як повідомлялося, 18 серпня у Департаменті освіти й науки КМДА та одному з комунальних підприємств правоохоронці проводили обшуки у справі про нецільове використання коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-