ДБР виявило збитків на 3,6 мільйона при будівництві поліклініки в Києві

ДБР виявило збитків на 3,6 мільйона при будівництві поліклініки в Києві

Укрінформ
Державне бюро розслідувань виявило збитків майже на 3,6 млн грн під час будівництва діагностичного центру у Києві.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

"Слідчі ДБР повідомили про підозру керівникам підрядних організацій, які проводили будівельні роботи у комунальному некомерційному підприємстві "Консультативно-діагностичний центр" Святошинського району Києва, що перебуває у віданні київської міської влади", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що підрядні організації завищили обсяги фактично виконаних будівельних робіт, а в актах прийняття вказали недостовірні дані.

Читайте також: У ДБР розповіли про кримінальну справу щодо катерів «Кентавр» з Кузні на Рибальському

Фізична особа-підприємець, який за договором з діагностичним центром здійснював технічний нагляд за будівництвом, неналежним чином перевірив виконання робіт. Через це на рахунки підрядних організацій були незаконно перераховані бюджетні кошти обсягом майже 3,6 млн грн, що спричинило майнову шкоду територіальній громаді Києва.

Керівникам підрядних організацій повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України). Їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: ДБР активізує моніторинг цільового використання бюджетних коштів

Підприємцю, який здійснював технічний нагляд на об’єкті, повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ). Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-