Чиновників КМДА викрили на привласненні коштів під час реконструкції парку «Кіото»

Чиновників КМДА викрили на привласненні коштів під час реконструкції парку «Кіото»

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило протиправну схему привласнення бюджетних коштів посадовцями комунального підприємства «Київський центр розвитку міського середовища» Київської міської державної адміністрації під час реконструкції парку «Кіото».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що у 2017 році службові особи центру провели тендер на закупівлю послуг з реконструкції парку «Кіото» у Деснянському районі столиці. Очікувана вартість становила 62,1 млн грн. Переможцем стало товариство з пропозицією у 49,4 млн грн.

Проте, працівники ДБР встановили, що роботи з реконструкції на момент оголошення тендеру вже були виконані.

Читайте також: У Києві прийшли з обшуками до комунальників, які займались закупівлею ліфтів

«Товариству з міського бюджету було перераховано 34,1 млн грн, хоча, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість фактично виконаних будівельних робіт складала лише 19,2 млн грн», - ідеться в повідомленні.

За попередніми підрахунками, дії службових осіб КП «Київський центр розвитку міського середовища» завдали збитків інтересам громадськості на суму близько 15 млн грн. Повна сума збитків ще встановлюється.

Читайте також: Справа про мільйонні розкрадання: у керівників київського «Спецжитлофонду» провели 13 обшуків

Також зазначається, що 15 вересня співробітники ДБР провели обшуки в офісних приміщеннях КП, за місцями проживання колишніх керівників та службових осіб комунального підприємства, а також за місцями проживання керівників ТОВ та підрядників.

Під час обшуків вилучили речові докази, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА.

Після проведення необхідних експертиз, буде вирішено питання щодо повідомлення їм про підозру.

Слідчі ДБР також встановлюють причетність інших осіб до вказаної схеми.

Читайте також: «Схеми» на ліках для онкохворих: у департамент здоров’я КМДА прийшли з обшуками

Попередня кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня у Києві правоохоронці проводять обшуки на комунальному підприємстві з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» у справі про розкрадання коштів на закупівлях пасажирських ліфтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-