Справа про мільйонні розкрадання: у керівників київського «Спецжитлофонду» провели 13 обшуків

Справа про мільйонні розкрадання: у керівників київського «Спецжитлофонду» провели 13 обшуків

Укрінформ
У Києві правоохоронці провели обшуки у “Спецжитлофонді” у справі про мільйонні розкрадання на програмі з капітального ремонту житлового фонду столиці.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно зі слідчими Подільського управління поліції провела 13 обшуків за місцями проживання керівників комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення “Спецжитлофонд” та підрядних організацій.

Слідчі дії відбулися в межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади Києва під час проведення капітального ремонту житлового фонду столиці.

Упродовж 2019-2021 років Департамент будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації, “Спецжитлофонд” та “Житлоінвестбуд-УКБ” провели тендери з будівельних та монтажних робіт на об’єктах соціальної інфраструктури із залученням підрядних організацій, підконтрольним керівникам згаданих комунальних установ.

Читайте також: Обшуки в КМДА: прокуратура розслідує, чому в РНБО забрали земельну ділянку

Незважаючи на те, що роботи на окремих об’єктах були проведені з порушенням вимог державно будівельних норм, неякісно, частково або за завищеними цінами, комунальні підприємства перерахували підрядникам понад 250 млн гривень.

Попередній розмір збитків місцевому бюджету становить понад 30 млн гривень.

Під час обшуків вилучено носії інформації, документи та готівку - понад 2 млн грн.

Раніше в межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА, у “Спецжитлофонді”, у комунальному підприємстві “Житлоінвестбуд-УКБ” та в офісах підрядних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні столичні правоохоронці повідомили про підозру 23 службовим особам через розкрадання з бюджету Києва близько 70 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-