На «Громадський бюджет» за п’ять років виділили 880 мільйонів – Кличко

На «Громадський бюджет» за п’ять років виділили 880 мільйонів – Кличко

Укрінформ
За 5 років у столиці реалізували тисячу проєктів "Громадського бюджету".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час відкриття Інвестиційного форуму, який проходить в Києві, розповів Київський міський голова Віталій Кличко.

"Серед мешканців нашого міста користується великою популярністю “Громадський бюджет”, за проєкти якого голосують вже зі смартфонів. За п’ять років на реалізацію проєктів “Громадського бюджету” столиця виділила 880 млн гривень", - розповів Кличко.

За його словами, за цей час реалізували більше тисячі проєктів, які запропонували мешканці міста.

Кличко зазначив, що на наступний рік фінансування "Громадського бюджету" збільшили до 200 млн грн.

Як повідомлялося, Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста/ОТГ та/або голосування за них.

Читайте також: У Києві створюється чверть ВВП України - Кличко

Будь-який громадянин може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя в його місті/ОТГ, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні та спостерігати за тим, як його проєкт реалізують.

Інвестиційний форум міста Києва-2021 – це шостий щорічний захід, який відбувається в столиці. Участь у форумі беруть понад 30 спікерів із 14 країн світу, зокрема, мери європейських міст та представники муніципалітетів, урбаністи, міжнародні та українські інвестори, митці та експерти зі сталого розвитку.

Під час заходу відбудуться 5 дискусійних панелей. Учасники зосередяться на питаннях креативної трансформації та нових можливостях інвестиційно привабливих індустрій, стрімкого урбаністичного розвитку та збереження довкілля, сталого здоров’я спільноти, а також інструментах залучення інвестицій у проєкти Великого Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-