У Києві створюється чверть ВВП України - Кличко

У Києві створюється чверть ВВП України - Кличко

Укрінформ
На одного киянина припадає прямих інвестицій у 6 разів більше, ніж у середньому по Україні.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко на відкритті Інвестиційного форуму міста Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місто Київ є центром культурним, економічним, інноваційним. В Києві створюється чверть ВВП нашої країни. На одного киянина припадає прямих інвестицій в 6 разів більше в середньому, ніж по всій країні", - сказав Кличко.

За його словами, столиця є одним із найбільших експортерів ІТ-продукції. "Київських програмістів знають у всьому світі, і багато світових компаній використовують програми, створені тут, у Києві, нашими громадянами", - зауважив міський голова.

Він також відзначив динамічний розвиток креативної індустрії, що відбувається останніми роками.

"Ми робимо зараз акцент на інноваціях. Хочу нагадати, що Київ першим в країні почав втілювати smart-технології в управлінні містом. І столиця стає кожного року більш "розумною", - зауважив Кличко.

Він назвав ключові напрямки, які працюють зараз у столиці: електронний запис до лікаря, кабінет киянина, звернення до міської влади за допомогою петицій, електронний квиток, оплата за паркування через мобільний застосунок "Київ цифровий", інтерактивна карта робота комунальної техніки.

"Ми першими запровадили відкритий бюджет. Всі витрати і всі надходження до бюджету абсолютно відкриті для кожного киянина. Також ми першими в країні запровадили систему "Прозоро" - систему електронних закупівель. І грошей, які місто зараз заощадило і отримало, рахуються мільярдами гривень", - заявив міський голова.

Читайте також: У Києві стартував фестиваль інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2021

За його словами, у міської влади багато планів, цікавих і перспективних проєктів, у які вигідно інвестувати. "Київ відкритий для ініціатив бізнесу, що допомагають столиці динамічно розвиватися", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, Інвестиційний форум міста Києва проходить у столиці вшосте. Участь у форумі беруть понад 30 спікерів із 14 країн, зокрема мери європейських міст та представники муніципалітетів, урбаністи, міжнародні та українські інвестори, митці та експерти зі сталого розвитку.

Під час заходу відбудуться 5 дискусійних панелей. Учасники зосередяться на питаннях креативної трансформації та нових можливостях інвестиційно привабливих індустрій, стрімкого урбаністичного розвитку та збереження довкілля, сталого здоров’я спільноти, а також інструментах залучення інвестицій у проєкти Великого Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-