У Києві створять 13 комунальних професійних коледжів

У Києві створять 13 комунальних професійних коледжів

Укрінформ
У столиці створять 13 комунальних професійних коледжів - заклади вже передані у комунальну власність Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація. 

“13 державних професійно-технічних училищ реорганізують у комунальні професійні коледжі. Ці заклади вже передані у комунальну власність Києва. Відповідне рішення підтримали депутати постійної комісії Київської міської ради з питань освіти”, - ідеться у повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, прийняття відповідного рішення депутатами Київради на черговій сесії стане останнім кроком для передачі закладів у комунальну власність Києва. Крім того, в місті працюють над передачею ще трьох професійно-технічних училищ, а ще 5 вже прийняті на облік, проте не передані остаточно – акти прийому-передачі перебувають на погодженні в Міністерстві освіти і науки.

Читайте також: Шмигаль розповів, як будуть розвивати професійно-технічну освіту

«У Києві поступово відходять від пострадянського стереотипу – «ПТУ», яке асоціювалося виключно з непрестижною освітою. Ми зробили цей напрям освіти не тільки престижним, а й конкурентоспроможним. Учнів наших закладів гарантовано забезпечують першими робочими місцями за обраною професією, вони отримують заробітну плату при проходженні виробничої практики, а учням перших курсів обов’язково видають перший робочий інструмент та спеціальний робочий одяг», – заявив Мондриївський.

За його словами, "тільки у 2021 році з бюджету міста виділили понад 800 млн грн на розвиток професійної (професійно-технічної) освіти".

«Упевнений, що завдяки системному підходу та ефективній співпраці влади і соціальних партнерів-роботодавців, а також за відповідного фінансування галузі, ми забезпечимо економіку Києва кваліфікованими та професійними кадрами», – підкреслив Мондриївський.

Також він додав, що, відповідно до чинного законодавства, заклади професійно-технічної освіти можуть називатися й професійними коледжами. Такі заклади вже створені на теренах України Міністерством освіти і науки. А в проєкті майбутнього закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту» взагалі визначений лише один тип закладу – професійний коледж.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти та науки у новому навчальному році запустить кілька комунікаційних кампаній та проведе масштабну популяризацію конкурсу WorldSkills Ukraine 2021 для підвищення престижу професійної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-