МОН запустить кілька кампаній для підвищення престижу профосвіти

МОН запустить кілька кампаній для підвищення престижу профосвіти

Фото
Укрінформ
Міністерство освіти та науки у новому навчальному році запустить кілька комунікаційних кампаній та проведе масштабну популяризацію Всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine 2021 задля підвищення престижу професійної освіти.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук під час відвідування Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівельної механізації, повідомляє МОН.

"Професійна освіта в майбутньому має бути інноваційною, забезпеченою кращим обладнанням та спроможною надавати знання європейського рівня. Для цього ми активно інвестуємо в оновлення інфраструктури закладів: цьогоріч 62 профтехи отримають 150 млн грн на створення навчально-практичних центрів. Також покращуємо зміст та якість профосвіти, зокрема розвиваємо дуальну форму навчання та створюємо освітні стандарти спільно з роботодавцями”, – сказав Гарбарук.

Читайте також: На Дніпропетровщині у п’яти закладах профосвіти створять навчально-практичні центри

За його словами, також планується запустити платформу для дистанційного навчання “Професійна освіта онлайн”. Окрім онлайн-курсів за предметами, там будуть розміщені й різноманітні майстер-класи, а отже окремі уроки виробничого навчання можна буде проходити онлайн.

Зазначається, що про принципи зміни іміджу профосвіти також йтиметься в новому Законі “Про професійну освіту”, де буде оновлена термінологія галузі.

У новому Законі “Про професійну освіту” пропонується змінити термін “учень” на “студент”, а також змінити назву освітньої кваліфікації “спеціаліст” (“диплом спеціаліста”) у сфері професійної освіти замість терміна “кваліфікований робітник” ("диплом кваліфікованого робітника").

Читайте також: Міносвіти презентувало проект концепції Державної програми розвитку профосвіти

Також МОН сприятиме соціальному захисту учнів закладів профосвіти шляхом збільшення академічних стипендій удвічі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня на засіданні Кабінету Міністрів ухвалили установу про збільшення з 1 січня 2022 року академічних та іменних стипендій здобувачів вищої, фахової передвищої освіти. Також збільшаться розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-