У Києві створять Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

У Києві створять Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

Укрінформ
У столиці створять Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю з метою комплексного підходу та здійснення реабілітаційних заходів.

Як передає Укрінформ, рішення підтримали 97 депутатів Київради, повідомляє пресслужба міської ради.

"Наразі люди з інвалідністю, як представники найбільш вразливих категорій населення, потребують постійної підтримки та допомоги. Важливим для повноцінного, активного життя людей з інвалідністю є залучення їх у суспільно-корисну діяльність, підтримка їх зв'язків із оточенням. Це питання особливо актуальне в умовах децентралізації, коли відповідальність за функціонування соціальної сфери повністю покладається на органи місцевої влади. Основним завданням Центру реабілітації є надання психологічних, соціально педагогічних, соціально-медичних та інформаційних послуг людям з інвалідністю та їх сім’ям», – зазначила голова Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Марина Порошенко.

Читайте також: На Львівщині люди з інвалідністю навчалися підприємництву у сфері туризму

Центр буде розташований на проспекті Правди, 4 у Подільському районі.

За словами Порошенко, Подільській районній в місті Києві державній адміністрації передано у постійне користування земельну ділянку площею майже 0,3 га під реконструкцію будівлі для розміщення Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю. Діяльність закладу буде спрямована на створення умов для всебічного розвитку людей з інвалідністю, відновлення та підтримку їх фізичного та психічного стану, надання реабілітаційних послуг.

Читайте також: Ветеран АТО з інвалідністю під час велопробігу вшанував пам’ять полеглих на сході України бійців

Як повідомлялося, Київрада виділила землю столичному іподрому для захисту підприємства від забудовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-