Ветеран АТО з інвалідністю під час велопробігу вшанував пам’ять полеглих на сході України бійців

Ветеран АТО з інвалідністю під час велопробігу вшанував пам’ять полеглих на сході України бійців

Укрінформ
Ветеран АТО з інвалідністю Сергій Салій в рамках Об'єднавчого велопробігу, присвяченого 30-річчю Незалежності України, доїхав до Запоріжжя.

 Сьогодні він разом з представниками обласної і міської влади, ветеранами АТО/ООС, військовослужбовцями, священнослужителями вшанував пам'ять бійців, які загинули в зоні АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Молебень проходив на Кушугумському кладовищі, де поховані військовослужбовці, які загинули під Дебальцевим та Іловайськом.

Читайте також: Ветеран АТО з інвалідністю розповів, як проїхав пів країни на хендбайку

"З початку 2014 року, коли почалася російська агресія в Донецькій і Луганській областях, Запорізька область втратила 124 військовослужбовців. На Кушугумському кладовищі спочатку були поховані 102 бійці, з яких 74 - невпізнані, але цифра змінюється", - говорить заступник військового комісара Запорізької області Андрій Якунін.

На згадку про загиблих бійців священнослужителі відслужили молебень.

За даними Запорізької міської ради, зараз на кладовищі поховані 69 військовослужбовців, 65 з них так і залишаються невідомими.

Ветеран АТО, боєць 92-ї бригади Сергій Салій сьогодні разом із запоріжцями вшанував пам'ять загиблих побратимів. У рамках Об'єднавчого велопробігу "від Ужгорода до Маріуполя", який він присвятив 30-річчю Незалежності України, він приїхав до Запоріжжя. Це передостаннє місто в його маршруті.

Читайте також: На забіг у пам’ять про загиблих воїнів АТО у Києві вже зареєструвалося 850 учасників

"Велопробіг від Ужгорода до Маріуполя стартував 8 серпня. Ми хочемо об'єднати Україну і показати, що наша країна єдина, ми хочемо вшанувати пам'ять загиблих хлопців. Хочу зустрітися зі своїми побратимами, показати цей прекрасний агрегат - хендбайк, щоб такі люди, як я, знали, що вони можуть їздити куди їм потрібно", - розповів Салій.

Він уже проїхав близько тисячі кілометрів. Велопробіг стартував в Ужгороді, потім були Мукачево, Львів, Рівне, Житомир, Київ, Дніпро.

Що стосується хендбайка, то цей, як його називає Сергій, агрегат, вартістю 3100 євро, він отримав завдяки допомозі небайдужих громадян. Зроблений він у Німеччині. І завдяки йому ветеран АТО може реалізувати свою мрію - подорожувати Україною і Європою.

Читайте також: В Україні затвердили програму національно-патріотичного виховання

З міста в місто Сергій возить з собою символічний прапор єдності, на якому свої підписи і побажання залишають представники обласної або міської влади, з якими вдається зустрітися бійцеві.

Головна мета громадського проєкту - вшанувати захисників України, які віддали своє життя за незалежність держави і її територіальну цілісність в російсько-українській війні.

Як раніше повідомлялося, Сергій Салій був поранений снайпером у 2015 році в районі міста Щастя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-