На забіг у пам’ять про загиблих воїнів АТО у Києві вже зареєструвалося 850 учасників

На забіг у пам’ять про загиблих воїнів АТО у Києві вже зареєструвалося 850 учасників

Фото
Укрінформ
На щорічний всеукраїнський патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів – «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Києві вже зареєструвалося 850 людей.

Про це повідомив співзасновник забігу, волонтер, громадській діяч, підприємець, голова ГО «Славетні епохи України» Олег Дурмасенко під час пресконференції в Укрінформі.

«На сьогоднішній день майже справдилися наші очікування, вже зареєстровано 850 учасників. Очікуваних 1000 учасників, маємо надію, все-таки буде, а може буде і більше», - сказав Дурмасенко.

Він зазначив, що ті, хто не встиг зареєструватися на забіг онлайн, можуть зареєструватися вже перед його стартом, і це можна буде зробити з 8:00 до 9:30. У столиці забіг розпочнеться 28 серпня о 10:00. Дурмасенко додав, що у Києві старт і фініш буде на Майдані Незалежності, і бігти можна буде на різні дистанції: 2 км, 5 км, 10 км.

Генеральний директор Директорату вшанування пам’яті та формування позитивного образу ветерана Міністерства у справах ветеранів Руслан Приходько зазначив, що цього року забіг буде проводитися у таких містах: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Краматорськ, Покровськ, Ужгород, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Калуш, Фастів, Кропивницький, Українка, Одеса, Харків, Миколаїв, Черкаси, Чернігів та інші міста. За його словами, в подальшому перелік міст буде розширюватися, для того, щоб такі забіги об'єднували українців в національно-патріотичній ідеї, у повазі до полеглих героїв, які віддали своє життя захищаючи Україну.

«Міністерство у справах ветеранів України вже вдруге підтримує проведення всеукраїнського патріотичного забігу. Для нас, як для Міністерства, це дуже важливий захід, який ми і в подальшому будемо підтримувати. Оскільки не можна на сьогоднішній день говорити про національно-патріотичне виховання або формування української громадянської ідентичності не закладаючи, як підґрунтя, і не створюючи фундаментом шану та повагу. І безпосередньо всеукраїнський патріотичний забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України" є одним із таких заходів», - сказав Приходько.

Пресбрифінг організаторів забігу “Шаную воїнів, біжу за героїв України – 2021” / Фото: Олена Худякова

Щорічний всеукраїнський патріотичний забіг на знак пам’яті про полеглих військовослужбовців “Шаную воїнів, біжу за героїв України” відбудеться 28 серпня.

Читайте також: Ветеран АТО з інвалідністю розповів, як проїхав пів країни на хендбайку

На забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України. Можна повідомити ім’я родича чи друга, номер з іменем та прізвищем загиблого воїна буде присвоєно бігунові при реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-