В Україні затвердили програму національно-патріотичного виховання

В Україні затвердили програму національно-патріотичного виховання

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про затвердження Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України.

Таке рішення було прийняте на черговому засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні національно-патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку національної свідомості на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність), формування у громадян почуття патріотизму, поваги до Конституції і законів України, соціальної активності та відповідальності за доручені державні та громадські справи, готовності до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, сповідування європейських цінностей. Саме тому затвердження Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року є вкрай важливим для консолідації та розвитку суспільства", - прокоментував це рішення у Телеграмі міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Читайте також: В Україні готують законопроєкт з національно-патріотичного виховання

Цей документ дозволить врегулювати питання національно-патріотичного виховання, удосконалити та впровадити цілісну загальнодержавну політику, яка набуває характеру системної і цілеспрямованої діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, закладів освіти, інститутів громадянського суспільства для формування у населення України української громадянської ідентичності, високої національно-патріотичної свідомості, почуття відданості Українській державі.

Реалізація запланованих у програмі заходів щодо формування засад національної ідентичності викличе у населення гордість за власну державу та історію, а це, своєю чергою, призведе до зміцнення відчуття патріотизму.

Читайте також: Велопробіг, самозахист та ЕКО-патруль - як на Львівщині пройшов патріотичний фестиваль

Також заплановане проведення конкурсу з визначення проєктів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка, що сприятиме збільшенню чисельності членів громадських об'єднань, діяльність яких спрямована на національно-патріотичне виховання. А заснування премій для громадських активістів, які зробили вагомий внесок в утвердження громадянської (національної) ідентичності серед населення, сприятиме заохоченню громадянського обов’язку зі зміцнення якостей патріота України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-